Јас сум…

                                                   Насмеана пред другите!                                                               Но во мене чуствувам толку голема неправда,поради тоа што го живеам животот каков што не сум го замислувала да го живеам. Оваа не е мојот живот! Го живеам во друга држава ,  во која пред три години нити не сум сонувала дека ке живеам тука. Добро…дојдов тука за “подобар живот“ но уште не го најдов животот како во Македонија. Откако дојдов со мислата дека веќе нема да се вратам дома, влегов во депресија. Бев тажна! Се чуствував осамено поради тоа што немав никој свој тука. Во Македонија ми останаа сите. Колку бев само тажна, што деветто одделение не го завршив во Македонија. Неможев да одам на полуматурантска екскурзија на која сите ученици одат и се забавуваат за последен пат сите заедно . Таа вечер кога сите беа на полуматурантската  вечер јас седев сама во соба со слика на која бев заедно со нив. Плачев! Им завидував затоа што сите се заедно а јас сум сама.. јас одлетав прерано. затоа и пораснав прерано. Сите што ме знаат мислат дека тука е се перфектно. Пари,живот,луксуз… не бе луѓе ако не ви се покаже потта на лицето нема никогаш да го осетите мирисот на парите.

Овој блог го отворив, бидејќи сакам да покажам на светот дека ништо не е како што изгледа! 

  • Бидете свои и живејте го животот како што сакате затоа што е еден! ако нешто не ви се допаѓа или несакате да го направите кажите подобро НЕ!
  • На мојот блог ке најдете, секогаш барем една мотивирана реченица која можеби ке ви го смени начинот на животот.
  • Ќе ме запознаете подобро мене и мојот живот на кој никогаш не направив избор како да го живеам. Затоа вие направете го!

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s