Моќта на насмевка

Насмевка….

Насмевка е најскапоцениот накит што секој го човек го краси. Јас неверувам дека постојат лоши луѓе. Се се случува со разлог. Мал разлог или голем  … За се што направиме има разлог и објаснување зошто тоа го правме. Некогаш сакаме на некој да му дадеме објаснување за се а некогаш пак задржуваме во себе и се затвараме со изговор дека нема ти што на некого да се објаснуваш. Мајка ми секогаш кога ке се налутеше на нас ние гледавме да не трае тоа долго. Понекогаш во расправа знаеше и да се насмее.. Ние преку нејзината насмевка сфативме дека неможе да ни се налути толку колку што излегуваше нејзиниот глас од неа. Дедо ми ми велеше “ кога ти е најтешко насмеј се“.

Кога сакаш на некого да се допаднеш насмеј се!

Кога сакаш некого да испочитуваш насмеј се!

Кога сакаш некого да запознаеш насмеј се!

Кога си тажен насмеј се!

Насмевката можеш да ја користиш и како најопасното оружје против тие кои ти завидуваат,мразат, зборуваат зад твојот грб… Покажи им дека си среќен и задоволен. Иако на тие кои зборуваат зад грб местото им е таму “зад твојот грб“.  Со твојата насмевка најголема веројатност е дека ке ја насмееш и личноста на која е упатена таа насмевка.

Насмевката ти го продолжува животот!

 

 

One thought on “Моќта на насмевка

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s