Не очекувај и нема да се разочараш!

Зошто очекуваме?

Очекување е емоција ,која ја чуствуваме кога сакаме нешто да се случи, како што сме замислиле. Понекогаш и може да се исполни твоето очекување али и понатаму нема да бидеш задоволен ке очекуваш уште повеќе. Научи се да живееш без очекување и ке видиш дека ке бидеш најсреќната личност. Се ке ти се случува спонтано и на малите работи, настани,насмевки и вниманиа ке бидеш пресреќен.Ќе ти се случува неочекуванo. Ќе се чуствуваш како исполнет човек. Како ништо да не ти фали. Ако очекуваш нешто од некого и не се исполни твоето очекување можеш само да бидеш тажен. Реалноста ке ве однесе до целта која сте ја поставиле но без очекувања само со резултати.

Не очекувај, живеј го животот спонтано.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s