Одмори го телото од твојот карактер

Некогаш и кога сме најсреќни сакаме да сме сами. Се чустуваме уморно и  покрај тоа што знаеме дека чекориме по вистинскиот пат. Сакаш одмор? Одмори. Одмори од светот, пријателите,чуствата,најблиските… Затвори ги очите барем за пет минути и одмори од се. Не се чуствувај дека за тие пет минути ке ти се сруши светот или по затварањето на очните капаци во себе ке си мислиш еј чекај да видам дали ми пишал/а.

Некогаш чекориме по пат кој не сме сигурни дека ке опстанеме на тој пат. Се бориме со се и сешто само да продолжиме да одиме по тој пат. Ти се плаче? Исплачи се! полесно ќе ти биде. Можеби по надворешниот изглед изгледаш нечуствителен, не се замараш со ништо, не се плашиш од ништо но верувај и ти си човек. Јас кога плачам се кријам од другите. Тогаш целиот свет да ми е пред врата нема да им отворам, сакам малку да сум сама. Целата болка која ја чуствувам во себе понекогаш сакам со моите солзи да си заминат. Последниот пат кога плачев се покрив со моето мало кебенце ,се чуствував дека тоа ме штити пред целиот свет. Сакав да заспијам и да се разбудам во некој мој свет кој јас го замислував. Сакав да заспијам и да ги сонувам сите луѓе кои ми недостасуваа во моментот. Заспав,одморив и продолжив со животот.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s