Деца од Сирија

Приближувајќи се божиќот и новата година која за некого 2017 беше перфектна и успешна👏🤝💍🏆 за сиријците пак беше катастрофална❕⚫🏴🔇🔫⚔заради нападите кои ги оставија без своите домови🚑🛤 и семејства⚰ .Додека ја китиш елката 🎄и плачеш на татко ти како немаш сијалички за горната тераса🎆✨, спомни се на децата од Сирија кои немаат куќа🤰🙇‍♀️🙇‍♂️, немаат за јадење🍞, немаат дебели блузи🙏🙏 во кои би се сегреале по нападите со хемиски бомби и оружја. Твојот ормар кој е преполн со алишта👠🛍👝👖👕👗👞👢 и пак се жалиш како немаш што да облечеш само спомни се на децата кои умираат закопани под рушевините од нивните куќи🏚🏗 ..страшнооо….

Кога ке видите авион✈ одма ве асоцира на патување,⛱🌈 одење на убави места 🖼🎭🎪🎢🎡а сириските деца ги асоцира на смрт 🚑затоа што незнаат кога и каде ке експлодира бомба🕯💣🔫🛢. Иако некој може да ме осудува за тоа што го напишав бидејќи сиријци ги гледаат како терористи⚔,бегалци☻👿,мигранти🙅‍♀️🙅‍♂️,муслимани но никој ама никој не заслужил таков живот. 💣Сакам да донирам сакам,🕴🤝 да помогнам🍞🥐🍮🍪 но во денешно време не се знае таа пара💰 во кој џеб 💸ке заврши. Сириските деца ги подржувам💪💪 им се поклонувам и покорувам на храброста. За мене тие се мали дечиња со големи труми на кои никогаш нема да заборават.🙏👐☹ Мали дечиња а имаат големо срце.💔 Мали дечиња и големи херои. 🙁🙁COz_wOCUYAApXUJ.jpg

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s